Kérdések és válaszok

Itt kaphat választ arra, ami iránt érdeklődik. Tájékozódjon, hogy könnyebb legyen eldönteni!

Gyakori kérdések és válaszok

Olvassa el az alábbi szövegeket, hogy minél hamarabb kapjon választ azokra a kérdésekre, amelyek iránt érdeklődik! Tájékozódjon, hogy könnyebb legyen eldönteni!

A hallgatók részéről felmerülő kérdések a tanfolyammal kapcsolatban legtöbbször felületesek.
Azt szokták megkérdezni: Mikor lesz a nyelvvizsga? Hol lesz? Nehéz-e ez a nyelv? Milyen tapasztalatink vannak a sikerességről?
Sajnos a hallgatók a részletekre nem kérdeznek rá! Vajon miért nem kérdeznek rá a részletekre? Lehet, hogy nincs tapasztalatuk a nyelvtanulással kapcsolatban. Vagy talán nem merik feltenni a szúrósabb kérdéseket.
Én mindenképpen azt javaslom, hogy bármilyen nyelvet is tanuljanak, legyenek körültekintőek. Kérdezzék meg: Mi van benne az oktatásban? Mi van benne, abban az összegben, amit Ön kifizet? Hogyan történik a komplett „c” típusú nyelvvizsgára való felkészítés. Mi van benne az írásbeli felkészítésben? Mi van benne a szóbeli vizsgára való felkészítésben?
Miből is áll az írásbelire való felkészítés? A teszt gyakorlásán kívül, fontos gyakoroltatni a hallgatókkal az idegen nyelvről magyar nyelvre való fordítást, magyar nyelvről idegen nyelvre fordítást, szövegértést, és az irányított fogalmazást.
Szóbeli vizsgára való felkészítés? Itt nagyon fontossá vált a labor. Megfelelő mennyiségben hanganyagok hallgatása. Az irányított beszélgetés a képi stimultáns és a szituációs gyakorlat elsajátítása.
Meg lehet-e szakítani a tanfolyamot, ha Ön nincs megelégedve az oktatással, vagy éppen betegsége, egyéb problémái vannak? Vissza kapja-e időarányosan a pénzét, vagy esetleg később folytathatja-e a tanulását a kifizetet összegért?
Sok hallgatóval találkozom, akik arra panaszkodnak, hogy nem azt kapták más nyelviskolától, amit szerettek volna. A pénzüket nem tudták visszakérni, mert már a második előadás után befizettek mindent, és azt nem merték vissza igényelni!
Érdemes volna a tanfolyam elején tisztázni minden hallgató jelenlétében, mi van benne az oktatásban. Így ha véletlenül nem is írnak szerződést papíron, a szóban kimondottak szerint is, a hallgatók és az iskola között szerződés jön létre. Ezek után már lehet követelni a tanfolyam díjának visszafizetését hivatalos fórumokon is, ha negatív tapasztalatok vannak.
Hazánkban a lovári nyelvtanfolyamokat, tanártól függően, 70-120 órában hirdetik meg, ezek általában 3-4 hónapos tanfolyamok.
A legnagyobb problémának azt vélem, hogy a hallgatókban él egy kép, miszerint: a képzés végén biztos, hogy elsőre sikeres nyelvvizsgát fognak tenni. Azzal nincs is gond, ha a hallgatók elsőre szeretnének sikeresen lenyelvvizsgázni és a megfelelő minőségű tudás és szorgalom után, a megérdemelt sikert szeretnék elérni.
A probléma ott van mikor ezekről a rövid távú képzésekről is 3-4 alkalommal hiányoznak, és azt utólag egyáltalán nem is pótolják. Ezeket a hiányzásokat, utólag mindenképpen szükséges pótolnia hallgatónak.
Mi van azokkal, akik ez alatt rövid idő alatt nem képesek megtanulni a lovári nyelvet?
Egy megoldás látok csak igazán értelmes megoldásnak. A hallgató vegyen pótórákat a tanártól. A pótórákat a képzés ideje alatt volna jó venni, akkor mikor valamit nem ért a tananyaggal kapcsolatban, vagy rögtön a hiányzása után. A tanfolyam után már lehet, hogy nem fogja tudni eléri a tanárt, vagy csökken a tanulási kedv.
Nagyon sok hallgató van, akik ha egy pár plusz órát vennének, elérnék a kívánt sikert a lovári nyelvben.             
Van még kérdése?

Tegye fel!

Töltse ki az alábbi űrlapot, és küldje el nekünk!

Scroll to Top